Fotoserie: nagenieten van onze feestelijke jubileumavonden

Word vriend van de synagoge

Voor €20,- per jaar wordt u vriend van de synagoge Amersfoort.

Fotoserie: nagenieten van onze feestelijke jubileumavonden

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni vierden we als stichting Vrienden van Synagoge Amersfoort (VSA) ons 10-jarig bestaan. Samen met heel veel vrienden beleefden we twee prachtige avonden in twee keer een volle synagoge.

Tijdens het eerste concert was ook burgemeester Lucas Bolsius aanwezig, die ook lid is van het comité van aanbeveling van onze stichting. Hij benadrukte het belang van de aanwezigheid van de Joodse gemeenschap in Amersfoort en dus ook van het werk van de vriendenstichting.

Bolsius maakte ook van de gelegenheid gebruik om scheidend voorzitter Frans Zwarts te bedanken voor zijn inzet in de afgelopen 10 jaar. Zwarts maakt zich al decennialang hard voor de belangen van de Nederlands Israëlitische Gemeente Amersfoort en was in 2012 één van de initiatiefnemers van de oprichting van VSA. Ook rabbijn Shimon Evers sprak warme woorden over de oud-voorzitter, net als de nieuwe voorzitter Wout Koelewijn. Zwarts gaat voortaan overigens door het leven als erelid van VSA.

De avonden werden muzikaal omlijst door klezmerband Trio C tot de Derde, die prachtige Joodse volksmuziek ten gehore brachten.

Geniet nog even na met de foto’s die Koos van Noppen maakte: