Open Monumentendag weer een groot succes!

Word vriend van de synagoge

Voor €20,- per jaar wordt u vriend van de synagoge Amersfoort.

Open Monumentendag weer een groot succes!

Meer dan 500 mensen hebben een rondleiding gekregen van leden van de Joodse gemeente in de synagoge aan de Drieringensteeg.

Vele geïnteresseerden bezochten ook de Joodse begraafplaats aan de Bloemandalsepoort waar uitleg gegeven werd over het ontstaan van de begraafplaats en de betekenis van de afbeeldingen op sommige grafstenen

In het Beth Medina (gemeenschapshuis) van de Joodse gemeente werd een lezing gehouden door prof. dr. Sonja De Leeuw over documentaire maakster Heddy Honigmann.

Onderstaande opmerking is van een aanwezige:

“De mensen die er waren hebben genoten, ook van de getoonde documentaire fragmenten. Veelal Joodse onderwerpen in haar films maar niet uitsluitend, ze heeft een documentaire manier die dicht bij de mensen komt en verhalen weergeeft bijna als poëzie, de sfeer is intiem en raakt je direct.”

Alles is prima verlopen met de hulp van leden van ’t Gilde Amersfoort, organisatie Open Monumentendag en leden van de Joodse gemeente Amersfoort.

Allemaal heel hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking en hopelijk volgend jaar weer zo’n fantastische Open Monumentendag.