Studieavond met rabbijn Shimon Evers over ‘Duurzaamheid in de Thora’

Datum

Aanvangstijd

Locatie

Locatie

Studieavond met rabbijn Shimon Evers over ‘Duurzaamheid in de Thora’

rabbijn Shimon Evers.

Op donderdag 24 november om 20.00 uur verzorgt rabbijn Shimon Evers een studieavond over het thema ‘Duurzaamheid in de Thora’. De bijeenkomst vindt plaats in het Beth Medine aan de Drieringensteeg 5 in Amersfoort en de toegang is gratis. De avond wordt georganiseerd door stichting Vrienden van synagoge Amersfoort.

Over het thema

Duurzaamheid is een veelbesproken maatschappelijk onderwerp. Het is soms lastig om wegwijs te worden uit alle verschillende meningen die hierover zijn. Hoog tijd dus om te kijken naar wat de Thora ons leert over duurzaamheid. De Thora is weliswaar al duizenden jaren oud, maar heeft het Joodse volk de hele geschiedenis door richting gegeven. Wat zegt de Thora over de omgang met de natuur? Mag je zoveel vlees eten als je wilt? En is het klimaat in de Thora ook al een issue?

Over de spreker

De studieavond wordt verzorgd door Shimon Evers. Hij is als rabbijn verbonden aan de Joodse gemeente van Amersfoort. Daarnaast is hij docent op het Cheider, een Joodse school in Amsterdam.

Aanmelden

Wilt u naar deze boeiende studieavond komen? Van harte welkom! De toegang is gratis. Wilt u zich wel even van tevoren aanmelden, zodat we op uw komst rekenen? Stuurt u daarvoor een e-mail naar vsamersfoort@outlook.com

We beginnen om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur bent u alvast welkom voor koffie, thee en ontmoeting. Graag tot 24 november!